top of page

3. október: Deň Nemcov

V strede malebného prostredia našej obľúbenej nemeckej mikronárodnosti Lasetien oslavujeme dnes s hrdosťou a radosťou Deň Nemcov. Tento významný sviatok nás nielen pripomína historické znovuzjednotenie Nemecka, ale aj našu vlastnú jednotu a identitu ako Lasetians. Deň Nemcov, známy aj ako Deň nemeckej jednoty, je festival, ktorý oslavuje dejiny, kultúru a súdržnosť našej krajiny.


Októbra 1990, po desaťročiach rozdelenia a utrpenia, bolo Nemecko znovuzjednotené. Tento historický okamih označil koniec Studenej vojny a začiatok novej éry jednoty a spolupatričnosti. Ľudia zaliali ulice, aby oslavovali zjednotenie, a tento deň sa stal symbolom nádeje a optimismu.


Pre nás tu v Lasetieni má Deň Nemcov špeciálny význam. Ako súčasť nemeckého kultúrneho dedičstva oslavujeme nielen jednotu Nemecka, ale aj naše vlastné hodnoty a tradície. Deň Nemcov nám pripomína dôležitosť držať spolu a pracovať spoločne pre lepšiu budúcnosť. V Lasetieni si ceníme rozmanitosť našej kultúry a jednotu, ktorú nám prináša.


Deň Nemcov je oslavou identity pre nás všetkých. Pripomína nám, kto sme a odkiaľ pochádzame. V našej mikronárodnej Lasetieni sme hrdí, že sme súčasťou nemeckého dedičstva, a tento deň oslavujeme podujatiami, prehliadkami a kultúrnymi aktivitami. Je to pre nás príležitosť uctiť si našu históriu a formovať našu spoločnú budúcnosť.


V svete charakterizovanom rozmanitosťou a jednotou oslavujeme Deň Nemcov v Lasetieni s vďačnosťou a radosťou. Táto oslava nám pripomína, že bez ohľadu na to, ako malá môže byť naša národnosť, sme súčasťou niečoho väčšieho. Prostredníctvom jednoty, úcty a spolupráce môžeme vytvoriť lepší svet pre nás všetkých. Nech nás duch Dňa Nemcov vždy pripomína, že spoločne sme silní a naša identita spočíva v našej jednote.



LasetienTimes, 3.10.2023


2 views0 comments
bottom of page