top of page

Bola založená prvá nemecká mikronárodná aliancia!

Teraz sa naplnil niekdajší dlhodobý cieľ prezidenta - aliancia mikronárodov, ale v nemčine a s významnými nemeckými mikronárodmi.


21. novembra 2023, po diskusiách s predstaviteľom Republiky Pleiso, prezident Lasetien založil vyhlásenú „Nemeckú mikronárodnú alianciu“.


Štátny kancelár Bavorskej demokratickej republiky, kráľovná Kráľovskej republiky Ladonia, prezident Slobodného štátu Lasetien a predseda vlády Republiky Pleiso spojili svoje sily, aby založili Nemeckú mikronárodnú alianciu.


Je to prvá aliancia pre nemecké mikronárody, ktorá bola kedy založená. Zvláštnosťou je vstup veľmi prominentného mikronároda: Ladonie.

Logo des Bündnisses

Ladónsko má takmer 30 000 občanov vrátane 2 000 Nemcov a od roku 1996 existuje ako suverénny mikronárod. Založil ju umelec vo Švédsku a teraz ju v BMD zastupuje minister zahraničných vecí.


Ďalšími významnými členmi sú Bavorská demokratická republika a Republika Pleiso. V budúcnosti sa uskutočnia rozhovory s Obscurium a Duckionary, dvoma veľmi významnými nemecky hovoriacimi mikronárodmi.


V pláne je veľa, no viac informácií ministerstvo zahraničia zverejní časom.


2 views0 comments

Recent Posts

See All

3. október: Deň Nemcov

V strede malebného prostredia našej obľúbenej nemeckej mikronárodnosti Lasetien oslavujeme dnes s hrdosťou a radosťou Deň Nemcov. Tento významný sviatok nás nielen pripomína historické znovuzjednoteni

bottom of page